top of page

PDF® közvetlen nyomtatás Microplex-szel

A papírkezelési funkciókat támogató közvetlen PDF® nyomtatás egy újszerű módszer az egy- és többoldalas PDF® dokumentumok nyomtatására Microplex nyomtatókkal.


A legújabb vezérlőgenerációjú Microplex nyomtatókkal (MPC 3.4, 3.6, 7.x, 8.x) lehetséges a PDF® adatok közvetlen nyomtatása.


A Microplex nyomtatókon a PDF®-adatok kimenete változatlan. Az adatok 1:1 arányú nyomtatását kapja meg, ahogyan az adatok keletkeztek.


A vonalkóddal ellátott kézbesítési dokumentumok esetében például ezek olvashatóan, a megadott arányban kerülnek kinyomtatásra. Ehhez az eredeti PDF®-adatok közvetlenül a nyomtatóra kerülnek.


Ez biztosítja az Ön rendszerfüggetlenségét, nincs szükség Windows illesztőprogramokra. A PDF®-adatok a nyomtató felbontásában kerülnek kinyomtatásra.


A jól ismert emulációk, például a hőnyomtató-emulációk IGP, ZPL, EPL stb. és a lézernyomtató-emulációk, például PCL5, Kyocera Prescribe, IPDS és még sok más emuláció mellett a Microplex nyomtatók mostantól támogatják a PDF®-adatok közvetlen nyomtatását is.
A PDF® formátumot gyakran használják üzleti dokumentumok nyomtatására, amikor ezeket az adatokat külsőleg, például ügyfelek, szolgáltatók stb. generálják. Ezeket az adatokat a lehető legváltozatlanabb formában kell használni (hamisíthatatlan).


Nyomtatószoftverek és/vagy illesztőprogramok használata esetén mindig fennáll a veszélye annak, hogy a nyomtatási adatokat ezek a programok kissé megváltoztatják. Például a nyomtatók fizikai tulajdonságai miatt előfordulhat nem kívánt méretezés.


Ez potenciálisan olvashatatlanná teheti a vonalkódokat, és így megszakíthatja a logisztikai láncot, vagy költséges utómunkához vezethet. A PDF® közvetlen nyomtatás Microplex nyomtatóval történő használata esetén ez nem áll fenn.


Papírkezelés a Microplex PDF® Direct nyomtatással


Papírkezelés IDOL parancsokkal


A papírkezeléssel kapcsolatos információkat tartalmazó IDOL-parancsokat a PDF®-fájl elé lehet illeszteni. Ezáltal a papíradagolás, a papírkiadás, a szimpla/duplex nyomtatás, a formátum stb. a nyomtatóra kerül át.


A papírkezelés egyszerű konfigurálása


A Microplex nyomtatóban több különböző alapbeállítású felhasználói konfiguráció (portmakró) definiálható, és a portnyomtatáson keresztül a PDF® fájl segítségével aktiválható.


PDF® Közvetlen nyomtatás az üzemmérnökségben


A PDF® közvetlen nyomtatással rendelkező Microplex nyomtatók együtt dolgoznak az automatikus rendszerekkel. A Microplex nyomtatók intelligens módon vezérelhetők és integrálhatók az üzemirányítási rendszer aktív részeként a logisztikai folyamatok szinkronizálása érdekében. A PDF-adatok közvetlen nyomtatása a Microplex nyomtató Status-Out és GPIO (PLC-vezérlés) opcióival is kombinálható.


Itt az oldal nyugtázása automatikusan jelenthető a rendszernek, vagy szükség esetén pl. a nyomtatás egy külső PLC-jelen keresztül kiadható. A Microplex nyomtatók így korlátozás nélkül integrálhatók a gyártórendszerekbe. A nyomtató ekkor közvetlenül kommunikál a vezérlő rendszerrel, akár elektromos jelek útján GPIO (PLC-vezérlés), akár szöveges üzenetek útján az adatinterfészen keresztül (állapotkimenet).


A PDF®-adatok közvetlen kinyomtatása nemcsak a manipuláció elleni védelmet szolgálja, hanem az egész rendszer teljesítményének javítását is. A már rendelkezésre álló és a rendszer adatbázisában tárolt PDF®-adatok például közvetlenül a nyomtatóra küldhetők. Nincsenek további feldolgozási lépések, gyorsaságot és megbízhatóságot nyer.


Az ügyfél rendszere által dinamikusan generált PDF®-adatok ugyanígy veszteség nélkül továbbíthatók a nyomtatóknak. Garantált, hogy az adatok a megfelelő elrendezésben, a megfelelő betűtípusokkal és adott esetben logókkal kerülnek kinyomtatásra. A rendszervezérlés csupán a papírkezelésre vonatkozó parancsokat (papírbevitel, papírkiadás, szimpla/duplex nyomtatás, formátum stb.) adja hozzá, vagy a vezérléshez portmakrókat használ, amelyekben a megfelelő specifikációkat tárolják.

Comments


bottom of page